Oportunitatea unei afaceri cu produse cosmetice

De ce promovam vanzarea de produse cosmetice?

O intrebare ce ne mira pe multi dintre noi, mai ales in randul barbatilor. Produsele cosmetice sunt foarte utile pentru barbati daca sunt folosite de femei; cercetatorii au adus afirmatia asta! Si la fel ei afirma ca orice femeie simte o nevoie sufleteasca de a fi laudata; pentru ca este o buna gospodina, pentru ca-si ingrijeste si-si protejeaza copiii si mai ales pentru frumusetea fizica, asta pentru ca frumusetea interioara nu este indeajuns pentru a atrage atentia barbatului dorit. Lipsa frumusetii fizice in randul unei femei nu mai este o problema in zilele noastre si asta li se datoreaza oamenilor de stiinta ce au muncit ani de zile pentru a procura ,,licorile frumusetii a.k.a produsele cosmetice’’.


Descopera frumusetea cum numai in basme exista!

Par negru ca abanosul, obraji rosii sau pielea alba precum zapada nu mia sunt un mit de cand s-au inventat produsele cosmetice. Ele sunt o substanta sau un preparat care vin in contact cu partile externe ale corpului uman si au ca scop principal ingrijirea acestora. Ingrijirea poate consta in curatarea, parfumarea, corectarea mirosurilor, modificarea aspectului, protejarea sau mentinerea in buna stare a pielii, parului, ochilor, buzelor, organelor genitale, unghiilor sau dintilor si mucoasei bucale. Produsele cosmetice nu au efecte adverse precum medicamentele, prafurile sau alte suplimente. Si ca sa le clasificam, putem spune ca exista produse cosmetice categorisite astfel:
  1. Produse cosmetice pentru ingrijirea corpului, mainilor si picioarelor(sapunuri de toaleta, produse pentru barbierit, creme de toaleta, emulsii si lotiuni de fata, masti cosmetice, produse pentru munte, plaja si sport, produse pentru ingrijirea mainilor si picioarelor, produse deodorant si antisudoripare, produse pentru baie).
  2. Produse pentru intretinerea dintilor si a gurii
  3. Produse pentru ingrijirea parului
  4. Produse pentru conditionare
  5. Produse pentru machiaj.
De ce sa incepi o afacere cu produse cosmetice?



In primul rand, iti dezvolti abilitati antreprenoriale si astfel te poti folosi de secretele naturii pentru a contrui o gama larga de produse naturale precum sapun natural, balsamuri de buze, creme pentru ten, unturi de corp, produse pentru curatarea tenului, produse pentru ingrijirea parului si altele. Produsele naturale niciodata nu vor creea damage-uri pielii, ba chiar o vor rasfata. Tot ce vine din natura trezeste mare interes in randul oamenilor. La fel si eu pot spune ca sunt pentru produsele cosmetice 100% naturale. Amintesc faptul ca produsele de care vorbesc contin ingrediente pretioase, cum ar fi uleiul de argan, uleiul de jojoba, unt de shea sau unt de cacao, absolutul din iasomie, de trandafir sau unt de murumuru, extracte din alge, coenzima Q10 sau provitamine. Toate astea sunt rare si inovative. Inca un argument ce ne pune in vedere faptul ca natura ne ofera tot ce avem nevoie pentru o piele frumoasa si sanatoasa. Este bine ca produsele pe care le creezi sa aiba si un miros placut, o textura potrivita si un aspect atragator. Daca poti aduce toate aceste beneficii, este imposibil ca afacerea ta cu produse cosmetice sa nu dea roade. Ascultai pe cei din jurul tau, priveste partea educativa a sugestiilor si apoi creeaza produse adaptate necesitatilor celor care le folosesc, astfel clientii multumiti de calitatea produselor tale te vor incuraja si vor sprijini evolutia magazinelor tale de produse cosmetice. Noi suntem cei care alegem ce produse sa punem pe pielea noastra! Totul sta la indemana ta. Informeaza-i pe ceilalti despre fiecare ingredient in parte si da-le oportunitatea sa poata sa hotarasca ce este mai bun pentru ei. Asta este cheia unei afaceri cu produse cosmetice de succes. O afacere cu produse cosmetice, mai ales produse naturale poate avea succes chiar si in Romania, o tara cu mari probleme economice, dar trebuie sa faci eforturi pentru a spori aceasta afacere. Trebuie in primul rand sa fii deschis celor din jur, sa le raspunzi mesajelor telefonice sau celor prin email. Gandeste precum clientul, pune-te in situatia lui si astfel il vei cuceri. Nu uita! O afacere cu produse cosmetice poate iesi la lumina si iti poate aduce profituri imense.